Voor deze feestelijke dag is er gekozen voor twee verschillende locaties. Het Ja-woord en de receptie zullen plaats vind in de zendzaal van Radio Kootwijk. Voor het eten en het feest zal het bruidspaar verhuizen naar Kasteel De Essenburg te Hierden.
Onderstaand vind je meer informatie over de verschillende locaties.
Radio Kootwijk
In het hart van de Veluwe maken de bomen van Nederlands grootste bosgebied opeens plaats voor een groot open gebied van heidevelden en zandverstuivingen: het Kootwijkerzand. Met een oppervlakte van 700 hectare is het Kootwijkerzand de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. In het midden bevindt zich het monumentale zendstation Radio Kootwijk.
Glooiende heuvels zover het oog reikt, sporen van edelherten en wilde zwijnen en roofvogels die zweven boven de open vlakte. De leegte van zand en heide maakte het Kootwijkerzand bij uitstek geschikt voor Radio Kootwijk: het zendstation dat in de jaren twintig van de vorige eeuw werd gebouwd voor radiotelegrafisch contact met toenmalig Nederlands-Indië. Het imposante gebouw, dat het midden houdt tussen een tempel en een sfinx, contrasteert prachtig met de lege, woeste omgeving.
Radio Kootwijk is een voormalig zenderpark op de Veluwe dat in de eerste helft van de 20ste eeuw een belangrijke communicatieverbinding vormde tussen Nederland en zijn toenmalige koloniën, met name Nederlands-Indië. Het werd gebouwd vanaf 1918. Ook werden er voor werknemers woningen gebouwd, die samen het gelijknamige dorp gingen vormen.
Radioweg 1 7348 BG Radio Kootwijk
Kasteel De Essenburg
Stap terug in de tijd in dit imposante, 17e-eeuwse kasteel op een prachtige locatie in Hierden, vlak bij Harderwijk. Hier in het groene hart van de Veluwe vindt u een oase van rust. Kasteel de Essenburgh – Hampshire Classic beschikt over zevenendertig kamers, waaronder enkele kasteelkamers, met uitzicht op de rustieke, Engelse landschapstuin en vijver.
De gevelsteen maakt melding van het jaar 1652. Diverse publicaties maken echter melding van een middeleeuwse voorganger, hoewel er na archeologisch onderzoek geen enkel spoor van een vroegere bebouwing werd gevonden. De bouwer is wel bekend, Johan Coolwagen. Deze liet het bouwen als statussymbool om zich een plaats binnen de Ridderschap van Veluwe te verwerven. Dit mislukte en Johan Coolwagen moest uiteindelijk het huis aan zijn schuldeisers verkopen.
Zuiderzeestraatweg 199 3849 AE Hierden